wtorek, 25 października 2016

Zdrowie ukryte w Brownie


To ciasto jest niebezpieczne.
Człowiekowi wydaje się, że można je jeść bez końcą, no bo ostatecznie co złego może zrobić nam fasola, banan czy kokos. 
I tu właśnie poważniej należy zastanowic się nad fasolą.
Każdy wie co po niej grozi…
Wystarczy jednak nie planować żadnych spotkań towarzyskich w dzień oraz na dzień po obżarstwie, albo dla bezpieczeństwa chadzać w miejsca gdzie jest już stosunkowo głośno :)

Poza tym ciasto jest cudowne, smakuje jakby zawierało tonę masła, jest maziste, cudownie czekoladowe i syte. 
O i dziecinnie łatwe:)

Foremka jednorazowa 25cmx36cm natłuszczona oliwą.
Piekarnik 170st termoobieg.

Skałdniki:
100g posiekanej czekolady min 70%
2 puszki czerwonej fasoli 
1 banan
1 starte na papke jabłko
puszka mleka kokosowego 400ml
pół szklanki mielonych migdałów (mozna pominąć)
pół szklanki miodu (można zastapić stewią badz ksylitolem)
pół szklanki gorzkiego kakao
2jajka

Polewa:
300g serka typu Philadelphia
50g jogurtu greckiego
łyżeczka miodu
wiórki kokosowe (opcjonalnie)

owoce- jagody maliny, wiśnie


Odsączoną fasole wrzucić do malaksera, po czym blendować razem z mlekiem kokosowym do gładkości.
Następnie przy dalej włączonym malakserze dodać dodać resztę składników i 2 żółtka.
Blendować aż masa bedzie jednolita.
Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać do masy.
Na samyk końcu dorzucić posiakną czekolade i ponownie delikatnie przemieszać. 
Przełożyć do foremki i piec ok. 40-45min,
Należy obserwować czy wierzch nie przypala się za mocno, W razie potrzeby nakryć folią aluminiową.

Przygotowac polewę.
Wszystkie składniki połączyć za pomocą trzepaczki aż bedzie gładka i lśniąca.

Polewą udekorować wystudzone ciasto, posypac owocami

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...