Niektórzy uważają, że awokado smakuje jak mydło…my to
mydło uwielbiamy.
W połączniu z jajkiem to idealna pasta na śniadanie.
Należy ją jednak zjeść dość szybko.
Avokado ma tendencję do ciemnienia przez co po paru godzinach nie będzie prezentować się już apetycznie.
2 bardzo miękkie awokado
3, 4 jajka
Cytryna
Sól
Pieprz
Oliwa z oliwek Extra Virgin
Czerwona cebula drobno posiekana
5 drobno pokrojonych rzodkiewek
Zielona cebulka
Jajka ugotować na twardo. Przełożyć do miseczki,
rozgnieść widelcem lub drobno posiekać.
Dodać rozgniecione awokado oraz jedna łyżkę oliwy.
Pastę podzielić na 3 części.
Każdą cześć urozmaicić innym składnikiem: rzodkiewką, zieloną i czerwoną cebulą.
Pastę doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cytryną.
Smacznego