Szybki, nieskomplikowany oraz zdrowy pomysł na obiad bądź kolacje.
W tygodniu, kiedy każda minuta odpoczynku cenna jest na miarę złota, taki posiłek jest ideałem.
W tym przypadku wystarczy
tylko wrzucić wszystko do malaksera i ugotować makaron.
Jedyne 15-20min i można
wygodnie rozsiąść się na kanapie z talerzem w ręku :)
300g makaronu na spaghetti
Sos:
1 dojrzałe awokado
3 garście szpinaku
garść rukoli
50g orzechów nerkowca
1 ząbek czosnku
2 suszone pomidory
Sok z połowy cytryny
Oliwa extra vergine 3
łyżki
Sól, pieprz
Przybranie:
2 garście słonecznika
Pomidorki koktajlowe
bazylia
Czarne oliwki
Wszystkie składniki na
wegański sos wrzucamy do malaksera i miksujemy do uzyskania kremowej konsystencji.
Sos należy próbować i doprawić wedle własnego smaku.
Ziarna słoneczka uprażyć
na patelni.
Makaron ugotować al
dente. (pozostawić odrobinę wody z gotowania)
Ugotowany makaron
wymieszać z sosem. W razie potrzeby dodać trochę wody z gotowania.
Całość przybrać słonecznikiem,
pomidorkami i bazylią.
Smacznego