środa, 26 października 2016

Vege Pasta


Szybki, nieskomplikowany oraz zdrowy pomysł na obiad bądź kolacje.
W tygodniu, kiedy każda minuta odpoczynku cenna jest na miarę złota, taki posiłek jest ideałem. 
W tym przypadku wystarczy tylko wrzucić wszystko  do malaksera i ugotować makaron.
Jedyne 15-20min i można wygodnie rozsiąść się na kanapie z talerzem w ręku :)

300g makaronu na spaghetti

Sos:
1 dojrzałe awokado
3 garście szpinaku
garść rukoli
50g orzechów nerkowca
1 ząbek czosnku 
2 suszone pomidory
Sok z połowy cytryny
Oliwa extra vergine 3 łyżki
Sól, pieprz

Przybranie:
2 garście słonecznika
Pomidorki koktajlowe
bazylia
Czarne oliwki

Wszystkie składniki na wegański sos wrzucamy do malaksera i miksujemy do uzyskania kremowej konsystencji. Sos należy próbować i doprawić wedle własnego smaku.
Ziarna słoneczka uprażyć na patelni.
Makaron ugotować al dente. (pozostawić odrobinę wody z gotowania)
Ugotowany makaron wymieszać z sosem. W razie potrzeby dodać trochę wody z gotowania.
Całość przybrać słonecznikiem, pomidorkami i bazylią.

Smacznego

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...