poniedziałek, 6 kwietnia 2015

Pasta jajeczna z avocado w 3 odsłonach


 Niektórzy uważają, że awokado smakuje jak mydło…my to mydło uwielbiamy.
W połączniu z jajkiem to idealna pasta na śniadanie.
Należy ją jednak zjeść dość szybko. 
Avokado ma tendencję do ciemnienia przez co po paru godzinach nie będzie prezentować się już apetycznie.


2 bardzo miękkie awokado
3, 4 jajka
Cytryna
Sól
Pieprz
Oliwa z oliwek Extra Virgin
Czerwona cebula drobno posiekana
5 drobno pokrojonych rzodkiewek
Zielona cebulka

Jajka ugotować na twardo. Przełożyć do miseczki, rozgnieść widelcem lub drobno posiekać.
Dodać rozgniecione awokado oraz jedna łyżkę oliwy.
Pastę podzielić na 3 części.
Każdą cześć urozmaicić innym składnikiem: rzodkiewką, zieloną i czerwoną cebulą.
Pastę doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cytryną.

Smacznego



2 komentarze:

  1. Koniecznie muszę wypróbować wersję z rzodkiewką :) Uwielbiam pastę z jajek i awokado :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Rzodkiewka super pasuje:) nie zabija smaku avokado a mozna fajnie pochrupać :)

    OdpowiedzUsuń

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...